Otavan Opiston logoOtavan OpistoNettilukioNettiperuskouluMuikku

Internetixin oppimateriaalin käyttöoikeudet

Internetixin oppimateriaalien käyttö on yksityisille henkilöille ilmaista. Oppimateriaalisivuilla voi siis liikkua täysin vapaasti, mutta sivuja ei saa kopioida (tallentaa) kuin omalle tietokoneelle off-line käyttöä varten. Lisäksi yksittäinen käyttäjä saa tulostaa yhden tulosteen jokaisesta web-dokumentista, mutta näistä tulosteista ei saa ottaa kopioita. Mitään Internetixin sivuilla olevia kuvatiedostoja, äänitiedostoja yms muita tiedostoja ei saa kopioida tai linkittää toisille web-sivuille ilman Internetixin lupaa.

Jos opettaja haluaa käyttää oppimateriaaleja omassa opetuksessaan, pitää hänen oppilaitoksensa tehdä Internetixin kanssa käyttösopimus. Oppimateriaalien käyttö on yleensä oppilaitoksille maksutonta. Vain maksullisten koulutusten osalta Internetix perii oppimateriaalien käytöstä käyttömaksun.

Oppilaitoksilla ei ole oikeutta kopioida, tulostaa tai tallentaa Internetixin WWW-dokumentteja tai niiden osia, oppimateriaaleja voi siis käyttää vain verkossa.

Oppimateriaalin käyttöohjeita

Oppimateriaalissa pääset liikkumaan vasemmassa reunassa olevien linkkien avulla. Materiaalin pääluvut eivät aukaise sivua tähän tekstialueelle, vaan alalukukujen valikon. Alalukua klikkaamalla aukeaa varsinainen teksti.

Oppimateriaali ei sisällä tehtäviä. Kun oppimateriaalia käytetään oppilaitoksessa, voi opettaja itse tehdä tehtävät oppilaitoksen omaan verkkoympäristöön. Jos taas kurssin haluaa suorittaa Internetixissä, pitää ensin rekisteröityä opiskelijaksi ja kirjautua sisään Muikku-oppimisympäristöön.

© 2015 Otavan Opisto