Otavan Opiston logoOtavan OpistoNettilukioNettiperuskouluMuikku

Kurssimaksut

Oppimateriaalien itsenäinen opiskeleminen Internetix-linjalla on maksutonta. Jos haluat, että kurssisuorituksesi arvioidaan, se on joissakin tapauksissa maksullista. Kurssiarvioinnin maksullisuuteen vaikuttaa kaksi asiaa: suoritettu kurssi sekä se, opiskeletko suoritushetkellä toisessa oppilaitoksessa. Perusopetuksen kurssien osalta maksullisuuteen vaikuttaa se, opiskeletko suoritushetkellä toisessa perusopintoja tarjoavassa oppilaitoksessa ja oletko vielä oppivelvollinen.

Jos et opiskele missään oppilaitoksessa tai opiskelet oppilaitoksessa, jonka kanssa Otavan Opisto on tehnyt sopimuksen, arviointimaksua ei peritä:

  • lukion pakollisten tai valtakunnallisten syventävien kurssien suorituksista
  • aikuisten perusopetuksen pakollisten tai valinnaisten kurssien suorituksista

Muissa tapauksissa kurssisuorituksen arviointi maksaa opiskelijalle 120 euroa.

Huom! Perusopetuksen kurssien arvioinnista peritään 120€/kurssi oppivelvollisilta eli alle 17-vuotiailta huolimatta siitä, onko nuori kirjoilla toisessa perusopintoja tarjoavassa oppilaitoksessa vai esim. kotiopetuksessa.

Arviointimaksu sisältää tutoroinnin (eli opiskelun ohjauksen), arvioinnin ja palautteenannon sekä todistuksen kirjoittamisen. Kurssien laajuus on 1 ov.

Arviointimaksu peritään myös hylätystä kurssisuorituksesta. Kurssiarvosanan korottaminen katsotaan uudeksi kurssisuoritukseksi ja siitä peritään uusi arviointimaksu.

Arviointimaksulasku lähetään postitse opiskelijalle (tai oppilaitokselle, mikäli oppilaitos maksaa kurssin) sitten, kun opiskelija on lähettänyt kurssisuoritukset opettajalle arvioitavaksi.

Mikäli oppilaitos maksaa kurssin arvioinnista, on kurssimaksu 130 €/kurssi.

Päivitetty 14.12.2016

AJANKOHTAISTA
© 2015 Otavan Opisto