Otavan Opiston logoOtavan OpistoNettilukioNettiperuskouluMuikku

Tervetuloa rekisteröitymään
Internetix-linjan opiskelijaksi!

Internetix-linjalla voit opiskella samoja kursseja kuin Otavan Opiston nettilukiossa ja nettiperuskoulussa. Lisäksi tarjolla on jonkin verran myös muita kursseja. Kursseja opiskellaan Otavan Opiston omassa Muikku-oppimisympäristössä.


Tutustu huolellisesti tällä sivulla oleviin ohjeisiin ennen rekisteröitymistä!


Kuka voi opiskella?

Kuka tahansa voi opiskella Internetix-linjalla; ikä- tai pohjakoulutusvaatimuksia ei ole. Voit opiskella Internetix-linjalla, vaikka opiskelisit samanaikaisesti jossain muussa oppilaitoksessa. Internetix-linjan opiskelijaksi voit rekisteröityä milloin vain.


Kuinka pääsen opiskelijaksi?

Internetix-linjalle pääsee opiskelemaan täyttämällä rekisteröitymislomakkeen. Lomakkeessa kysytään henkilö- ja yhteystietojasi sekä oppilaitostietoja, jos opiskelet tällä hetkellä jossain oppilaitoksessa. Pääset kirjautumaan luomillasi käyttäjätunnuksella ja salasanalla Muikku-oppimisympäristöön heti rekisteröidyttyäsi.

Internetix-linjan opiskelijana tarvitset myös sähköpostiosoitteen. Jos sinulla ei vielä ole sellaista, voit luoda itsellesi maksutta esimerkiksi gmail-tilin osoitteessa: http://gmail.com (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)


Maksaako opiskelu?

Oppimateriaalien itsenäinen opiskeleminen Internetix-linjalla on maksutonta. Jos haluat, että kurssisuorituksesi arvioidaan, se on joissakin tapauksissa maksullista. Kurssiarvioinnin maksullisuuteen vaikuttaa kaksi asiaa: suoritettu kurssi sekä se, opiskeletko suoritushetkellä toisessa oppilaitoksessa.

Jos et opiskele missään oppilaitoksessa tai opiskelet oppilaitoksessa, jonka kanssa Otavan Opisto on tehnyt sopimuksen, arviointimaksua ei peritä:

  • lukion pakollisten tai valtakunnallisten syventävien kurssien suorituksista
  • aikuisten perusopetuksen pakollisten tai valinnaisten kurssien suorituksista

Muissa tapauksissa kurssisuorituksen arviointi maksaa 120 euroa.

Huom! Perusopetuksen kurssien arvioinnista peritään 120€/kurssi oppivelvollisilta eli alle 17-vuotiailta huolimatta siitä, onko nuori kirjoilla toisessa perusopintoja tarjoavassa oppilaitoksessa vai esim. kotiopetuksessa.


Lisätietoja: Internetix-linjan kurssitarjonta


Mistä tiedän, onko oppilaitokseni tehnyt sopimuksen Otavan Opiston kanssa?

Rekisteröitymislomakkeen Oppilaitostiedot-kohdassa kysytään oppilaitostasi. Jos sitä ei löydy alaspudotusvalikosta, oppilaitoksesi ei ole tehnyt sopimusta Otavan Opiston kanssa. Voit silti rekisteröityä Internetix-linjan opiskelijaksi, mutta joudut maksamaan itse kurssin arvioinnista.

Voit kysyä oppilaitoksesi kiinnostusta tehdä oppilaitossopimus Otavan Opiston kanssa, jolloin oppilaitos maksaa opiskelustasi eikä sinulta peritä arviointimaksua:

  • lukion pakollisten tai valtakunnallisten syventävien kurssien suorituksista
  • peruskoulun pakollisten tai valinnaisten kurssien suorituksista


Lisätietoja: Internetix-linjan kurssitarjonta


Oppimateriaalien opiskelu itsenäisesti

Oppimateriaalien itsenäinen opiskelu on ilmaista. Voit siis rekisteröityä Internetix-linjan opiskelijaksi, kirjautua luomillasi tunnuksilla Muikku-oppimisympäristöön, ilmoittautua kursseille ja opiskella oppimateriaaleja vapaasti. Jos haluat, että kurssisuorituksesi arvioidaan, se on joissakin tapauksissa maksullista (ks. kohta Maksaako opiskelu?).


Oppimateriaaleihin tutustuminen

Voit tutustua Internetix-linjalla tarjolla oleviin kursseihin ja niiden materiaaleihin myös ilman opiskelijaksi rekisteröitymistä kohdassa Oppimateriaalit.

 
Ja sitten rekisteröitymään!

Täytä huolellisesti rekisteröitymislomakkeessa kysytyt tiedot. Pääset kirjautumaan luomillasi käyttäjätunnuksella ja salasanalla Muikku-oppimisympäristöön heti rekisteröidyttyäsi. Lomake aukeaa uuteen ikkunaan.

Tästä rekisteröitymislomakkeelle


Ongelmia rekisteröitymisessä?

Jos sinulla on ongelmia rekisteröitymisen tai kursseille ilmoittautumisen kanssa, ota yhteyttä Internetixin Tutoriin (opinnot@internetix.fi) tai helpdeskiin (helpdesk@internetix.fi).

AJANKOHTAISTA
© 2015 Otavan Opisto